BrichbouW Indoor

Bij BrichbouW Indoor geven we sportondersteuning bij verschillende sport- en gezondheidscentra in Gelderland. Wij kijken niet naar de beperkingen, wij kijken naar jouw mogelijkheden!

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Wij ontvangen jou bij een van de 8 sport- en gezondheidscentra waar wij onze dienst aanbieden, welke dat is mag je zelf bepalen. Je wordt opgevangen door de desbetreffende locatiecoördinator en/of een van de stagiaires. Zij nemen je aan de hand en zorgen dat je, nadat je eventueel bent omgekleed, aan het sporten gaat op een apparaat naar jouw keuze. Wij passen het niveau helemaal aan aan wat voor jou mogelijk is. We zorgen dat je gemotiveerd raakt, contacten legt met andere sporters en dat je je persoonlijke doelen kan behalen. Mocht het allemaal niet zo vlotten, dan helpen wij jou er doorheen! Is het nodig dat er altijd iemand bij je is tijdens het sporten, dan zorgen wij daarvoor. Kan jij op een moment zelf je apparaat vinden en zelfstandig bezig gaan, dan zorgen wij ervoor dat we regelmatig even komen kijken hoe het ervoor staat. Na een uur sporten op jouw eigen niveau helpen wij jou weer eventueel richting de kleedkamer en richting de uitgang. Daar zeggen we: Leuk dat je er was! Tot volgende week!

 

4-fasenmodel

BrichbouW sportondersteuning heeft een uniek 4-fasenmodel ontwikkeld dat ervoor zorgt dat er stapsgewijs, waar mogelijk, geparticipeert kan worden in het reguliere sportcircuit. Het 4-fasenmodel gaat als volgt in zijn werk:

 

Fase 0:

In fase 0 sport jij op je eigen zorginstelling. Wij zorgen voor de materialen om jouw aan het bewegen te krijgen. De activiteiten bij de zorginstelling zijn vooral gericht op mensen met een ernstig meervoudige beperking. Fase 0 wordt bij BrichbouW sportondersteuning uitgevoerd bij het programma Door Beleving in Beweging en Kom in Beweging.

 

Fase 1:

In fase 1 sport jij bij een sport- en gezondheidscentrum naar keuze. Wij helpen jou op gang in het centrum en leren je hoe je om moet gaan met fitnessapparaten, leren je de omgeving kennen en kijken wij naar de individuele mogelijkheden. Je sport in een rustige omgeving, op een rustig tijdstip (waar mogelijk) zodat je kan wennen aan het centrum.

 

Fase 2:

In fase 2 gaan we je, wanneer mogelijk, opleiden om te participeren in het reguliere sportcircuit. Je sport tussen de reguliere sporters op een wat drukker tijdstip. We leren je om samen met de reguliere sporter te sporten. Dat betekent dat je soms even op je beurt moet wachten voor een apparaat bijvoorbeeld. Je sport net als ieder ander, met ieder ander!

 

Fase 3:

In fase 3 neem je in principe afscheid van BrichbouW sportondersteuning en word je zelfstandig lid van het sport- en gezondheidscentrum. Je kan gaan sporten op een moment dat het voor jou uitkomt en doet de oefeningen die jij leuk vindt. We houden je wel in de gaten en er is altijd de mogelijkheid om terug te keren naar fase 2.

 

Kom snel een keer langs! Proberen is bij ons altijd vrijblijvend.


Een impressie van de locaties? Klik op het logo!