Vaste diensten


Indoor: wil jij graag binnensporten, dat kan!

Bij BrichbouW Indoor geven we sportondersteuning vanuit ons unieke 4 fasen model (zie kopje “over ons”). bij verschillende sport- en gezondheidscentra in de Liemers en Achterhoek. Wij kijken niet naar de beperkingen, wij kijken naar jouw mogelijkheden en bijbehorende interesse!


Outdoor: wil jij graag buitensporten, dat kan!

BrichbouW Outdoor is opgezet naar aanleiding van de vraag vanuit de praktijk en verenigingen. Bij vele verenigingen sporten er mensen met beperkingen, maar jammer genoeg zijn deze sporters door verschillende omstandigheden soms niet in staat mee te kunnen draaien in het reguliere sportcircuit. De vraag was daarom om een soort tussenstap te creëren voor deze sporters en tevens een punt te creëren waar trainers en coaches geholpen kunnen worden met vragen met betrekking tot de begeleiding.

 

Op de open vitale sportparken: “Sportpark Zuid in Aalten, Sportpark Jaspers in Winterswijk en  sportpark Ijsselweide in Gendringen/Ulft” wordt er een buitensport programma op maat aangeboden. De beweegactiviteiten en sporten zijn afgestemd op de wensen en behoeften van de sporter gekoppeld aan de aanwezige sportparkfaciliteiten .

Hierbij kan er gedacht worden aan o.a.; mountainbiken, hardlopen, andere vormen van atletiek, voetbal, basketbal, korfbal, hockey, andere balsporten en bootcampactiviteiten. De invulling wordt bepaald op de interesses en behoeftes van de sporter.

 

Op deze open vitale sportparken hebben wij bij slecht weer de mogelijkheden om hier ook binnen te sporten. Aangezien er veel ruimte aanwezig is, is er altijd een plek te vinden om de beweeg/sportactiviteiten uit te voeren waar jij je prettig en veilig voelt.

 

Kom snel een keer langs! Proberen is bij ons altijd vrijblijvend.


Kom in beweging:

Kom in Beweging  is een extra sportaanbod voor de oudere sporter. Er wordt samen met leeftijdgenoten gesport. De activiteiten bij Kom in Beweging zijn vooral gericht op het sociaal, cognitief en motorisch aspect. Denk hierbij aan bot-en spierversterkende, balans-, samenwerkings- en reactieoefeningen en spelvormen waarbij plezier en ontspanning voorop staan

 

Het arrangement wordt groepsgewijs aangeboden, maar aangepast op het individu, zodat ieder zijn eigen bewegingsniveau kan hanteren.   

Kom snel een keer langs! 

Proberen is bij ons altijd vrijblijvend.

 


Door beleving in beweging:

Door Beleving in Beweging is speciaal belevingsgericht activiteitenprogramma opgezet voor mensen met een ernstig meervoudige beperking. Door middel van een motorisch activiteiten training programma (M.A.T.P.) beweegt iedere sporter op de voor hem/haar mogelijke manieren. Er wordt gewerkt aan het stimuleren van lichamelijk welzijn, alertheid, contact en communicatie.

 

Om vanuit Beleving in Beweging te komen maken wij gebruik van verschillende activiteiten, speciaal afgestemd op de sporter. Denk hierbij aan een waterbed, handmassage en voetenbad voor de ontspanning; geurdoekjes en balletjes met verschillende structuren voor de zintuiglijke prikkel en de balanceerbal en evenwichtsplank voor de grovere motoriek. Verder hebben we ook een hometrainer, moto-med en loopband tot onze beschikking.

We werken vaak met thema’s zoals de seizoenen of een feestthema zoals sinterklaas en kerst.

 

Zoals je kan lezen hebben we voldoende ingrediënten voor een zeer gevarieerd en laagdrempelig beweegactiviteitenprogramma en maken we er elke week weer een gezellige boel van. Wat is er nou leuker dan door plezier en beleving in beweging te komen?

 

Wil je graag bewegen en beleven en ook nog eens een gezellige avond hebben, kom dan gerust eens kijken bij Door Beleving in Beweging! Proberen is bij ons altijd vrijblijvend. 


Hoe ziet een wekelijks sportief avondje o.l.v. Brichbouw Sportondersteuning eruit?

Wij staan op jouw locatie  waar wij onze dienst aanbieden voor je klaar.  Je wordt opgevangen door de desbetreffende locatiecoördinator, sportbegeleiders en ondersteunen je waar nodig . Wij passen het beweeg-, belevings- en sportactiviteiten aan, naar eigen interesse  en wat voor jou mogelijk is. We zorgen dat je gemotiveerd raakt, contacten legt met andere sporters en dat je je persoonlijke doelen kan behalen. Mocht het allemaal niet zo vlotten, dan helpen wij jou er doorheen. Na een uur bewegen/ sporten is de training afgelopen en helpen wij jou waar nodig richting de uitgang. Daar zeggen we: Leuk dat je er was! Tot volgende week!

 

Wat wordt er bedoeld met het 4-fasenmodel?

BrichbouW sportondersteuning heeft een uniek 4-fasenmodel ontwikkeld dat ervoor zorgt dat er stapsgewijs, waar mogelijk, geparticipeerd kan worden in het reguliere sportcircuit. De deelnemer kan in eigen tempo, fase en interesse bewegen zoals hij/zij dat aangeeft. Duurzaamheid en veilige borging staan hierin centraal.

 

Het 4-fasenmodel gaat als volgt in zijn werk:

Fase 0:

In fase 0 sport jij in jouw thuissituatie met begeleiding vanuit team BrichbouW sportondersteuning

Fase 1:

In fase 1 sport jij bij de sportaanbieder en wordt je opgeleid om te sporten met en gebruik te maken van de daar aanwezige faciliteiten . Indien nodig sporten we hier de eerste tijd nog in een prikkelarme omgeving 

Fase 2:

In deze fase sport je bij de sportaanbieder net als ieder ander en met ieder ander waarbij je nog de extra sportondersteuning en begeleiding van ons ontvangt.  

Fase 3:

In fase 3 ga je zelfstandig sporten. Je neemt  in principe afscheid van de begeleiding gegeven door het team van BrichbouW sportondersteuning . Je hebt altijd de mogelijkheid als het even niet zelfstandig lukt om terug te keren naar fase 2 met de begeleiding vanuit BrichbouW sportondersteuning.