Maaike Wiegerinck


Mijn naam is Maaike Wiegerinck, ik ben woonachtig in Groenlo samen met mijn vriend. Ik ben bij Brichbouw begonnen als stagiaire en ik werk nu inmiddels 3 jaar bij Brichbouw.

 

Ik werk op de woensdagochtenden en donderdagochtenden. De woensdagochtend begeleid ik samen met een aantal studenten van het Graafschap College de les aan deelnemers die vanuit laborijn bij ons komen om een uurtje te bewegen. Laborijn is een organisatie die mensen helpen vinden met een bijpassende baan of ze ondersteunen mensen bij het meedoen in de maatschappij. Hier hoort een uurtje sporten ook bij. Ik vind dit een erg leuke groep. Er is bij deze groep altijd veel uitdaging.
Op de donderdagochtend begeleid ik samen met een aantal studenten van het Graafschap College het bewegen in de beweegtuin. Het beweeguurtje is voor ouderen van een verzorgingstehuis. Het is voor de ouderen erg goed en fijn om even naar buiten te gaan en in beweging te komen. Dit maakt het werk ook erg leuk. Je ziet de ouderen genieten en daar doe je het voor. 

 

 Ik vind het werk bij Brichbouw erg leuk. Beide ochtenden heb ik verschillende doelgroepen. Hierdoor is er erg veel afwisseling. Het in contact komen met de deelnemers vind ik het leukste wat er is. Je ziet de deelnemers genieten en daar geniet ik ook van. Ik hoop dan ook dat ik dit nog lang mag blijven doen.