BrichbouW sportondersteuning is vooruitstrevend op Sportpark Zuid 2.0 in Aalten!

BrichbouW sportondersteuning wordt sportaanbieder op Sportpark Zuid 2.0 in Aalten. Sportpark Zuid 2.0 is een initiatief van de Gemeente Aalten en zal gevormd worden door meerdere sportaanbieders op het terrein van AD '69. Op deze manier wordt dit terrein een multifunctioneel sportterrein waar meerdere verenigingen hun sportaanbod aanbieden en samenwerking tussen de sportaanbieders tot een synergie-effect kan leiden.

 

Waarom doen we mee aan dit unieke project?

Door deelname aan dit project verhogen we de kans op duurzame sportdeelname voor o.a. mensen met een beperking, maar ook voor andere doelgroepen. Zo kunnen mensen onder professionele begeleiding van ons meedoen aan vele beweeg-/sportmogelijkheden. Ook kunnen mensen eerst uitvinden welke sport zij leuk vinden, voordat zij bijvoorbeeld onder onze begeleiding lid worden van een vereniging.

Als laatst willen we een grote stap zetten in het 'train de trainer'-principe. Door begeleiders en coaches van verenigingen op te leiden, zal de doorstroming naar het reguliere sportcircuit sneller verlopen.

Wij nemen deel omdat wij als BrichbouW sportondersteuning vooruitstrevend willen zijn en daar past dit unieke project in Nederland uitermate goed bij!

 

Voordelen van dit project

Er zijn meerdere voordelen voor het realiseren van dit park. Zo zijn er meerdere sport- en beweegmogelijkheden op één plek en is er dus ruimte om een sport te kiezen die jij leuk vindt. Trainers en coaches kunnen door ons wordt opgeleid. Er is professionele sportondersteuning vanuit BrichbouW sportondersteuning op het hele terrein aanwezig. Men kan daarnaast meedoen in een veilige omgeving. Zo kan gedacht worden aan het leren fietsen op de wielerbaan, in plaats van het drukke verkeer met verkeersregels.

 

Waarom is BrichbouW sportondersteuning een geschikte partner?

BrichbouW sportondersteuning heeft een enorm netwerk binnen het sociale domein. Hierdoor zijn de lijnen erg kort met verschillende zorgcentra voor mensen met een beperking. Het enthousiasmeren van de doelgroep zal door ons netwerk dan ook makkelijker verlopen. Ook zijn de lijnen met het (speciaal)onderwijs en het Graafschap College erg kort en bieden wij een goede leerplek aan studenten.

 

Special Olympics

In de voorbereiding op de Special Olympics van 2018, die in de Achterhoek worden gehouden, is dit project een perfecte locatie om te trainen. Door de groepering van sportverenigingen en het brede sportaanbod kan iedereen op zijn niveau zijn sport trainen, ter voorbereiding op de Special Olympics!

 

 

Door samen de handen uit de mouwen te steken en te investeren in dit project kunnen we Aalten goed op de kaart zetten en zorgen voor een fantastische uitstraling naar buiten! Dit is alleen mogelijk bij de juiste faciliteiten binnen de gemeente, zodat men niet naar bijvoorbeeld Doetinchem of Eibergen moet met de regiotaxi om te kunnen fietsen. Dit kost veel tijd en geld, maar levert ook geen participatie op en sociale contacten.


"Aalten moet vooruit! Wij willen vooruit en doen mee, nu jullie nog!"