Stage ervaring: Deon Piek


Hallo allemaal!

 

Mijn naam is Deon Piek en ik volg de opleiding Sport- en bewegingscoördinator op het Graafschap College in Doetinchem.

Vorig schooljaar heb ik het keuzedeel aangepast sporten gevolgd en hier voor liep ik mijn stage bij Brichbouw. Dit vond ik een super leuke stage en de doelgroep en het werkveld sprak mij heel erg aan. Momenteel zit ik in leerjaar 3 en volg ik het uitstroomprofiel bewegingsagogie en dit jaar loop ik mijn profielstage weer bij Brichbouw.

 

Op mijn stage werk ik met de doelgroep mensen met een verstandelijke beperking. Ik kom mensen met een lichte, matig en

een ernstig meervoudige beperking tegen. Wat ik mooi en leuk vind aan deze doelgroep, is de omgang met de mensen die je hebt en dat je elke dag weer wat anders leuks meemaakt. Iedere dag is anders en je kunt er samen met de mensen een mooi feestje van maken. Daarnaast leer ik hier een nieuwe, interessante manier van begeleiding en wordt ik zelf ook goed begeleid en geholpen door mijn stagebegeleider en het team. Samen met andere stagiaires bereid ik activiteiten voor en daarna is er genoeg tijd om met je stagebegeleider te evalueren en aandacht te besteden aan feedback en je leerdoelen. Hier leer ik veel van.

 

Als je opzoek bent naar een toffe stage met specifieke doelgroepen in dit werkveld, is Brichbouw zeker de plek om veel te leren en voor mooie ervaringen!

 

Sportieve groeten,

 

Deon