Vast aanbod


Ons vaste aanbod bestaat inmiddels al weer ruim 12 jaar. Het bieden van sportondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking. Boudewijn en Richard waren beiden werkzaam als bewegingsagoog bij Estinea en toen is gevraagd om sportondersteuning in de vrije tijd voor mensen met een verstandelijke beperking op te gaan zetten. Van daaruit is het bedrijf BrichbouW sportondersteuning ontstaan. Inmiddels is er al best wat veranderd. We zijn van veelal sporten in de fitness, naar buiten, bewegen op de open sportparken gegaan. We zijn er supertrots op dat ons vaste aanbod nog steeds uit gezellige groepen met een groot aantal sporters bestaat! Neem hieronder maar eens een kijkje waar je ons gedurende de week overal kunt vinden. 

Maandag

Sporten op Sportpark Zuid in Aalten

 

Iedere maandagavond van 19.00-20.00u bieden wij sportondersteuning op Sportpark Zuid in Aalten. We verzamelen in de sportkooi van waaruit wij iedere week weer een ander programma op de planning hebben staan. Van bootcamp tot hockey, loopoefeningen, bocce en boogschieten. Alles is mogelijk! We sporten lekker in de buitenlucht tussen de andere verenigingen op Sportpark Zuid in. Wanneer het erg slecht weer is, kunnen we terecht in een binnenruimte. Kom je een keertje meedoen? Proberen is bij ons altijd vrijblijvend! 


Dinsdag

Sporten op Sportpark Jaspers in Winterswijk

 

 

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00u bieden wij sportondersteuning op Sportpark Jaspers in Winterswijk. We verzamelen bij BSO Kicken, tevens de binnenruimte wanneer het erg slecht weer is. Ook hier sporten we lekker in de buitenlucht tussen de voetballers en de tennissers en staat er iedere week iets anders uitdagends op het programma. We sluiten altijd af met een bakkie koffie om 20.00u en kletsen over van alles en nog wat. Kom je een keertje meedoen? Zouden wij super leuk vinden! Proberen is bij ons altijd vrijblijvend.


Woensdag

Sporten op Sportpark Zuid in Aalten

 

 

Iedere woensdagavond van 18.30-19.30 bieden wij sportondersteuning op Sportpark Zuid in Aalten. We verzamelen in de sportkooi van waaruit wij iedere week weer een ander programma op de planning hebben staan. Van voetbal tot frisbee en bocce, alles is mogelijk! Plezier en gezelligheid staat voorop in deze groep maar lekker in beweging komen vinden we ook zeker belangrijk! Wanneer het slecht weer is kunnen we terecht in een binnenruimte. Kom je een keertje meedoen? Proberen is bij ons altijd vrijblijvend!


Donderdag

Indoor sporten bij The Chariot in Eibergen

 

 

Iedere donderdagavond van 18.00-19.00 bieden we sportondersteuning bij The Chariot in Eibergen. Hier hebben we de mogelijkheid om van de fitness gebruik te maken maar ook een zaaltje tot onze beschikking waar we kunnen bewegen op muziek, bocce kunnen spelen, krachtoefeningen uit kunnen voeren en vooral heel veel beweegplezier kunnen hebben! Kom je een keertje meedoen? Proberen is bij ons altijd vrijblijvend! 

Donderdag

Door beleving in beweging Slaadreef 41 Aalten

 

Iedere donderdagavond van 18.00-20.00u zijn we bij de Slaadreef 41 met ons programma Door Beleving in Beweging. Dit is een speciaal belevingsgericht activiteitenprogramma opgezet voor mensen met een ernstig meervoudige beperking. Door middel van een motorisch activiteiten trainingsprogramma (M.A.T.P.) beweegt iedere sporter op de voor hem/haar mogelijke manieren. Er wordt gewerkt aan het stimuleren van lichamelijk welzijn, alertheid, contact en communicatie. Om vanuit beleving in beweging te komen maken wij gebruik van verschillende activiteiten, speciaal afgestemd op de sporter. Denk hierbij aan een waterbed, geurdoekjes, handmassage en een voetenbad voor de ontspanning. Kom je een keertje meedoen? Proberen is bij ons altijd vrijblijvend! 


Zaterdag

Kom in beweging de Helmhorst Winterswijk

 

Iedere zaterdagochtend van 09:45-10:45 staat het programma Kom in beweging klaar bij de Helmhorst in Winterswijk. Dit is een sportaanbod voor de oudere sporter. Er wordt samen met leeftijdsgenoten gesport. De activiteiten bij Kom in Beweging zijn vooral gericht op het sociaal, cognitief en motorisch aspect. Denk hierbij aan bot- en spierversterkende, balans, samenwerkings- en reactie oefeningen en spelvormen waarbij plezier en ontspanning voorop staan. Kom je een keertje meedoen? Proberen is bij ons altijd vrijblijvend! 

 

 


Zaterdag 

Sporten op sportpark de IJsselweide in Ulft

 

Iedere zaterdagochtend van 11.00-12.00u sporten we bij sportpark de IJsselweide in Ulft. Iedere week staat hier weer een uitdagend buitenprogramma klaar. We starten altijd met een warming-up over de loopbaan met ondertussen verschillende kracht, samenwerkings- en coördinatie oefeningen. Daarna staan er nog 2 activiteiten klaar, dit varieert iedere week en ook hier staat naast fanatiek in beweging komen de samenwerking, plezier en gezelligheid onderling voorop! Mocht het erg slecht weer zijn, dan beschikken wij over een binnenruimte waar ook enkel fitnessapparatuur staat. Kom je een keertje meedoen? Proberen is bij ons altijd vrijblijvend! 

Zaterdag

Sporten op Sportpark Zuid in Aalten

 

Iedere zaterdagmiddag van 13.00-14.00u sporten we op Sportpark Zuid in Aalten. Ook hier staat iedere week weer een ander programma klaar aangepast op de wensen en behoeften van de sporters. Door verschillende sport- en spelvormen komen we in beweging. Gezelligheid en plezier staan voorop! Wanneer het slecht weer is beschikken wij over een binnenruimte. Kom je een keertje meedoen? Proberen is bij ons altijd vrijblijvend!

Outdoor: wil jij graag buitensporten, dat kan!

BrichbouW Outdoor is opgezet naar aanleiding van de vraag vanuit de praktijk en verenigingen. Bij vele verenigingen sporten er mensen met beperkingen, maar jammer genoeg zijn deze sporters door verschillende omstandigheden soms niet in staat mee te kunnen draaien in het reguliere sportcircuit. De vraag was daarom om een soort tussenstap te creëren voor deze sporters en tevens een punt te creëren waar trainers en coaches geholpen kunnen worden met vragen met betrekking tot de begeleiding.

 

Op de open vitale sportparken: “Sportpark Zuid in Aalten, Sportpark Jaspers in Winterswijk en  sportpark IJsselweide in Gendringen/Ulft” wordt er een buitensport programma op maat aangeboden. De beweegactiviteiten en sporten zijn afgestemd op de wensen en behoeften van de sporter gekoppeld aan de aanwezige sportparkfaciliteiten .

Hierbij kan er gedacht worden aan o.a.; mountainbiken, hardlopen, andere vormen van atletiek, voetbal, basketbal, korfbal, hockey, andere balsporten en bootcampactiviteiten. De invulling wordt bepaald op de interesses en behoeftes van de sporter.

 

Op deze open vitale sportparken hebben wij bij slecht weer de mogelijkheden om hier ook binnen te sporten. Aangezien er veel ruimte aanwezig is, is er altijd een plek te vinden om de beweeg/sportactiviteiten uit te voeren waar jij je prettig en veilig voelt.

 

Kom snel een keer langs! Proberen is bij ons altijd vrijblijvend.


Kom in beweging:

Kom in Beweging  is een extra sportaanbod voor de oudere sporter. Er wordt samen met leeftijdgenoten gesport. De activiteiten bij Kom in Beweging zijn vooral gericht op het sociaal, cognitief en motorisch aspect. Denk hierbij aan bot-en spierversterkende, balans-, samenwerkings- en reactieoefeningen en spelvormen waarbij plezier en ontspanning voorop staan

 

Het arrangement wordt groepsgewijs aangeboden, maar aangepast op het individu, zodat ieder zijn eigen bewegingsniveau kan hanteren.   

Kom snel een keer langs! 

Proberen is bij ons altijd vrijblijvend.

 


Door beleving in beweging:

Door Beleving in Beweging is speciaal belevingsgericht activiteitenprogramma opgezet voor mensen met een ernstig meervoudige beperking. Door middel van een motorisch activiteiten training programma (M.A.T.P.) beweegt iedere sporter op de voor hem/haar mogelijke manieren. Er wordt gewerkt aan het stimuleren van lichamelijk welzijn, alertheid, contact en communicatie.

 

Om vanuit Beleving in Beweging te komen maken wij gebruik van verschillende activiteiten, speciaal afgestemd op de sporter. Denk hierbij aan een waterbed, handmassage en voetenbad voor de ontspanning; geurdoekjes en balletjes met verschillende structuren voor de zintuiglijke prikkel en de balanceerbal en evenwichtsplank voor de grovere motoriek. Verder hebben we ook een hometrainer, moto-med en loopband tot onze beschikking.

We werken vaak met thema’s zoals de seizoenen of een feestthema zoals sinterklaas en kerst.

 

Zoals je kan lezen hebben we voldoende ingrediënten voor een zeer gevarieerd en laagdrempelig beweegactiviteitenprogramma en maken we er elke week weer een gezellige boel van. Wat is er nou leuker dan door plezier en beleving in beweging te komen?

 

Wil je graag bewegen en beleven en ook nog eens een gezellige avond hebben, kom dan gerust eens kijken bij Door Beleving in Beweging! Proberen is bij ons altijd vrijblijvend. 


Hoe ziet een wekelijks sportief avondje o.l.v. Brichbouw Sportondersteuning eruit?

Wij staan op jouw locatie  waar wij onze dienst aanbieden voor je klaar.  Je wordt opgevangen door de desbetreffende locatiecoördinator, sportbegeleiders en we ondersteunen je waar nodig . Wij passen de beweeg-, belevings- en sportactiviteiten aan, naar eigen interesse  en wat voor jou mogelijk is. We zorgen dat je gemotiveerd raakt, contacten legt met andere sporters en dat je je persoonlijke doelen kan behalen. Mocht het allemaal niet zo vlotten, dan helpen wij jou er doorheen. Na een uur bewegen/ sporten is de training afgelopen en helpen wij jou waar nodig richting de uitgang. Daar zeggen we: Leuk dat je er was! Tot volgende week!

 

Wat wordt er bedoeld met het 4-fasenmodel?

BrichbouW sportondersteuning heeft een uniek 4-fasenmodel ontwikkeld dat ervoor zorgt dat er stapsgewijs, waar mogelijk, geparticipeerd kan worden in het reguliere sportcircuit. De deelnemer kan in eigen tempo, fase en interesse bewegen zoals hij/zij dat aangeeft. Duurzaamheid en veilige borging staan hierin centraal.

 

Het 4-fasenmodel gaat als volgt in zijn werk:

Fase 0:

In fase 0 sport jij in jouw thuissituatie met begeleiding vanuit team BrichbouW sportondersteuning

Fase 1:

In fase 1 sport jij bij de sportaanbieder en wordt je opgeleid om te sporten met en gebruik te maken van de daar aanwezige faciliteiten . Indien nodig sporten we hier de eerste tijd nog in een prikkelarme omgeving 

Fase 2:

In deze fase sport je bij de sportaanbieder net als ieder ander en met ieder ander waarbij je nog de extra sportondersteuning en begeleiding van ons ontvangt.  

Fase 3:

In fase 3 ga je zelfstandig sporten. Je neemt  in principe afscheid van de begeleiding gegeven door het team van BrichbouW sportondersteuning . Je hebt altijd de mogelijkheid als het even niet zelfstandig lukt om terug te keren naar fase 2 met de begeleiding vanuit BrichbouW sportondersteuning.