projecten

In overleg kunnen wij op projectbasis van alles voor uw organisatie op het gebied van bewegen en vitaliteit betekenen. Van de voorbereiding tot aan de uitvoering, wij zorgen ervoor dat het project is vormgegeven aan de hand van uw wensen en doelen. Hieronder staat een aantal voorbeelden van projecten die wij uitvoeren.


Ontdekkend bewegen

Ontdekkend bewegen is een laagdrempelig en waar nodig prikkelarm beweegprogramma voor mensen met een extra ondersteuningsvraag door bijvoorbeeld mentale- en psychische problematieken. De stap naar aansluiting bij het verenigingsleven blijkt vaak te hoog gegrepen. Bij ontdekkend bewegen is er aandacht voor de daadwerkelijke vraag. In kleine groepjes passen we het programma aan op eigen tempo en interesses en wordt het mogelijk gemaakt om met vele verschillende sporten kennis te maken. Het kan een mooie uitlaatklep zijn voor bepaalde spanningen en emoties. Door sport en bewegen te gaan ontdekken op een manier die bij jou past is het mogelijk om even los te komen van bepaalde gedachten en in het "hier en nu" te leven en bewegen. Even ontspannen door inspanning en vervolgens met een lach weer naar huis. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Sportakkoord gemeente Aalten.


"Fit naar het werk" i.s.m. Laborijn

Voor Laborijn verzorgen wij het beweegprogramma "Fit naar het werk". Iedere week staat er een gevarieerd aanbod klaar waarbij wordt gewerkt aan verschillende thema's. De jarenlange samenwerking om het gebied van leefstijl- en beweegprogramma's heeft er toe geleid dat in juli 2023 een officiële samenwerkingsovereenkomst tussen Laborijn en Brichbouw Sportondersteuning is afgesloten waardoor continuering van deze prachtige actieve programma's borging kent. 
Bijzonder is dat dit beweegprogramma onderdeel uitmaakt van zowel het "Basisprogramma" als "Aan de Slag" van Laborijn. Corine van Rijn (trainer trainingslab Laborijn) neemt in Aalten de coördinatie van dit project i.s.m. Brichbouw sportondersteuning op zich: 
Corine “Hier komen mensen letterlijk in beweging onder leiding van ervaren sportinstructeurs, vaak in de buitenlucht. Behalve dat bewegen gezond is kan het helpen om in een dagritme te komen. Daarnaast komen ook thema’s als ‘persoonlijk leiderschap’, ‘eigen regie’ en ‘hoe maak ik contact en hoe presenteer ik mij’ aan bod. Zelfs taalvaardigheden zijn in het beweegprogramma prima te beoefenen.” Bewegen wordt hier duidelijk als middel ingezet. 

Achterhoekse Unieke Spelen

 

Sinds 2023 organiseert en coördineert BrichbouW sportondersteuning de komende 5 jaar in samenwerking met: Achterhoek in Beweging, het Graafschap College en de zorginstellingen: Elver, Sius, Zozijn en Estinea de Achterhoekse Unieke Spelen. Een groot sportief evenement voor alle Unieke Sporters in de Achterhoek. De Achterhoekse Unieke Spelen is een legacy vanuit de Special Olympics Doetinchem in 2018. Ieder jaar staat het evenement in een andere Achterhoekse gemeente centraal.  De spelen hebben al plaatsgevonden in de gemeenten: Aalten (2019), Oost Gelre (2022) en Montferland (2023).