NIEUWS


25-09-2023

AVA'70 stimuleert bewegen in de wijk

 


15-09-2023


01-06-2023

BrichbouW sportondersteuning samenwerking Actief Winterswijk

 

Wij, team BrichbouW sportondersteuning, werken nu ook samen in en met de Gemeente Winterswijk. Onder Actief Winterswijk en in samenwerking met Drempelvrij Winterswijk gaan wij ons o.a. richten op de unieke sporter en de mensen uit de kwetsbare doelgroepen met afstand tot sport en bewegen. Dit om zo iedereen de mogelijkheid te bieden om mee te kunnen doen met een passend aanbod in beweegactiviteiten in het kader van een gezonde leefstijl.

 

 


03-06-2023

Achterhoekse Unieke Spelen 2023: "Ze geniet zo ontzettend van deze dag"

"Ze geniet zo ontzettend van deze dag", zo vertelt een moeder aan één van de organisatoren van de Achterhoekse Unieke Spelen. Ondertussen laat haar dochter trots nog een keer laat zien hoe ze over de hordes rent. Die ochtend heeft ze meegedaan aan de clinic racketsporten, waar ze kennismaakte met tennis, badminton en padel. Na de lunch probeert ze verschillende sport- en spelactiviteiten uit bij de beweegcarrousel. Volleybal, boksen, handboogschieten, stoepranden, gym en mikspelen. Er is veel keuze en voor iedereen zit er wel iets tussen om uit te proberen.  

Fanatisme tijdens bocce

Daar waar bij de sportcarrousel de Olympische gedachte “meedoen is belangrijker dan winnen” voorop staat, zien we bij de deelnemers die het bocce-toernooi zéker ook fanatisme om te willen winnen. Onder begeleiding van één van de vele vrijwilligers is er een wedstrijdschema in elkaar gezet en wat wordt er fanatiek meegedaan! In teams proberen de deelnemers de groene en rode ballen zo dicht mogelijk bij het witte balletje te rollen. De scheidsrechter houdt alles nauwlettend in de gaten. 

Ook supporters gooien tussendoor stiekem een balletje mee. Waarop één van de deelnemers aanmoedigt: “Kom op! Gooi de bal nog wat verder!” En wanneer de rode bal het witte balletje dan raakt, klinkt er gejuich. Van beide teams. 

Kanjer G-voetbal toernooi

Minstens zoveel plezier wordt er beleefd aan het Kanjer G-voetbal toernooi. Met 6 teams uit de hele Achterhoek wordt er gestreden om de beker. Iets verderop wordt er ook gevoetbald, maar dan door spelers in een rolstoel of met een rollator. Iedereen kijkt z’n ogen uit hoe de voetbalschieter van Tech2Play het mogelijk maakt om echt íédereen mee te laten doen. Want dat is waar deze dag voor bedoeld is. Iedere Unieke sporter in de Achterhoek op een eigen manier laten genieten van sport en bewegen.

Al is het een ‘Achterhoeks feestje’, het weerhield een begeleider uit Groningen er niet van om ook te komen helpen. “Volgend jaar maak ik met alle plezier weer de tocht naar de Achterhoek om dit mooie evenement mee te maken. ” En zo horen we het graag. Want iedereen is welkom!

Alleen maar winnaars op de AUS 2023

Na een feestelijke prijsuitreiking met alleen maar winnaars, werd deze mooie dag afgesloten. Met een stuk fruit in de hand en een grote glimlach op het gezicht verlieten de deelnemers Sportpark De Nevelhorst. We hopen iedereen in 2024 terug te zien op een andere sportlocatie in de Achterhoek.  

In de tussentijd hopen we dat de deelnemers volop in beweging blijven. Door samen te wandelen of te fietsen. Door te voetballen bij een sportvereniging. Elkaar te ontmoeten bij een sportinstuif. Of zelfs een nieuwe sport uit te proberen bij één van de vele sportverenigingen in de regio. Op unieksporten.nl is al het sport- en beweegaanbod te vinden.

Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door:

Achterhoek in Beweging | Brichbouw | Dansschool DanCin | De Graafschap Verbindt | DVC'26 | Elver | Gemeente Montferland | Graafschap College | Kanjers voor Kanjers | Sportpark de Nevelhorst | Sius | Tech2Play | Tennisvereniging Didam | Welcom | Zozijn | Estinea

Artikel overgenomen van: https://nieuws.achterhoekinbeweging.nl/nieuws/achterhoekse-unieke-spelen-2023-ze-geniet-zo-ontzettend-van-deze-dag 

😄🟠🥳🔵NOG 9 DAGEN TOT DE ACHTERHOEKSE UNIEKE SPELEN🔵🥳🟠😄

Meedoen, elkaar ontmoeten en plezier maken!

Dat is waar het om draait tijdens de Achterhoekse Unieke Spelen die op zaterdag 3 juni 2023 gehouden worden op Open Club de Nevelhorst (Vincwijcweg 14, 6941RG Didam). Het gaat een TOPDAG worden! Daar wil jij als unieke sporter toch ook bij zijn?? Dit jaar kun je meedoen aan een voetbaltoernooi, boccetoernooi (vorm van jeu de boules), er wordt een tennisclinic georganiseerd EN er is een sportcaroussel met allerlei verschillende sporten die je kunt uitproberen. Dans, boogschieten en bootcamp bijvoorbeeld. Ook de Amigo rolstoelschieters van Tech2play zijn aanwezig zodat mensen in een rolstoel ook kunnen voetballen! En ken je MATP? Een laagdrempelig beweegprogramma speciaal voor mensen met een ernstig meervoudige beperking!

Voor ieder wat wils dus en genoeg te beleven! We zouden het super vinden om je daar te zien zodat we er samen een geweldig sportief feestje van kunnen maken! En publiek is natuurlijk ook van harte welkom!☀️🏃🏼‍♀️🥊🧑🏽‍🦽🏆⚽️🏋🏽‍♂️🎾⚽️🏐💃🏽

Geef je op via www.achterhoekseuniekespelen.nl

De opening is om 10.00u en om 15.00 sluiten we samen af.

Bewegen in de wijk

Afgelopen woensdag was weer de aftrap van het Bewegen in de wijk! Om dit te vieren kwamen de pieten langs om een pietengym te houden. Het was bij de Kemenaweg gezellig en druk. Volgende week zal het thema ook Sinterklaas zijn en zullen we op Het Verzet zijn! Zien we jullie daar?


Statushouders Oude IJsselstreek


Project Statushouders Oude IJsselstreek is weer van start! Op Sportpark Ijsselweide een stationstraining waarbij sport, taal en genoeg afstand centraal staat. Sport en bewegen inzetten als middel om nieuwe woorden te leren 🏀🏹🏑 . Volgende week gaan we hier mee verder maar dan in competitie verband.. wordt vervolgd!


Video Sportcaroussel: TV Slingeland


NIEUW: Bewegen in de wijk!

Bewegen in de wijk! Een mooi nieuw project in Aalten waarbij we de jeugd van 4 tot en met 17 jaar weer lekker enthousiast mogen maken om actief te komen kennismaken met vele sporten en beweegactiviteiten. Eerste editie op woensdag 3 februari van 14.30 tot 16.30uur, in de Plantenbuurt op het grasveld aan de Kemenaweg.

 


Kerst-strandballenactie 20-21 een groot succes


Sportcaroussel "pretpark Zuid Aalten" # sportakkoord Aalten


Inclusief sporten op sportpark Ijsselweide


Deelnemers "Laborijn vitaal" (z)waaien uit.

 Trots, blij, leuk, voldaan en een geweldige dankjewel. Dit waren de kernwoorden van Rick, die namens de deelnemers van de WSW-groep Laborijn een dankwoord uitsprak. Een dankwoord ter afsluiting van wederom een jaar sportieve samenwerking tussen Laborijn Aalten en Brichbouw Sportondersteuning. De samenwerking bestond uit 12 (+ 1 extra) sessies. De extra sessie was vrijblijvend, maar de complete groep was aanwezig. Wij als ondersteuningsteam zijn oprecht trots op de intrinsieke motivatie die de deelnemers hebben getoond. 

 

 

De samenwerking tussen Laborijn en Brichbouw  Sportondersteuning krijgt ook in het nieuwe seizoen een vervolg... later meer hierover.


Balkon-gym voor ouderen

Donderdag 18 juni zijn we als talentcoaches van de @Gemeente Aalten gestart met het project "Balkongym". 
In de tuin voor en achter Beth San (Marga Klompe) enthousiasmeren we de ouderen om lekker mee te bewegen en daar werd ook met veel plezier aan mee gedaan.

 

Fijn om ook op deze manier, in coronatijd, invulling te mogen geven aan een actieve leefstijl.


BrichbouW Sportondersteuning nu talentcoaches voor gemeente Aalten


Sportondersteuning op locatie in de buitenlucht

Afgelopen zaterdag hebben wij voor woonvoorziening Jachtlaan uit Silvolde van zorgorganisatie Estinea op locatie in de buitenlucht weer beweegactiviteiten mogen organiseren.

"Eindelijk na twee maanden weer kunnen sporten op het veldje naast de locatie o.l.v. Brichbouw Sportondersteuning. We hebben genoten om samen op gepaste afstand weer sportief bezig te zijn", aldus een medewerker van woonvoorziening Jachtlaan. 

 

De beweegactiviteiten vinden wekelijks plaats en worden op maat afgestemd, waarbij de Nationale veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen.

 

Inmiddels maken meerdere woonvoorzieningen gebruik van "bewegen op locatie", dus heb jij ook interesse neem gerust contact met ons op om de beweeg-mogelijkheden (op locatie) te bespreken.


Naschoolse Beweegactiviteiten voor jongeren

uit Aalten en Dinxperlo 

 

Als talentcoaches organiseren wij namens de gemeente Aalten vanaf 13 mei naschoolse beweegactiviteiten voor jongeren. Dit is een gevarieerd beweegprogramma, waar jongeren kosteloos volgens de richtlijnen van de RIVM aan kunnen deelnemen. 

 

Op de woensdagmiddag zijn wij te vinden op de velden van S.V.Dinxperlo en op de vrijdagmiddag worden er beweegactiviteiten op Sportpark Zuid Aalten georganiseerd.

 

Tijden:

14.30 - 15.30 uur : jeugd basisschoolgroepen 1 t/m 4

15.30 - 16.30 uur : jeugd basisschoolgroepen  5 t/m 8

16.30 - 17.30 uur : jeugd 12 t/m 18 jaar 

 

Wij vragen ouders, vertegenwoordigers van jeugdigen om de reglementen van de sportparken na te leven. M.n. vragen wij u als betrokkenen: 

- jongeren 5 minuten omgekleed voor aanvang van de activiteiten te brengen.

- betrokkene brengt zijn/haar kind alleen en tot aan de entree van het desbetreffende sportpark

- wachten na afloop hier ook om de kinderen weer te ontvangen

- zorg voor een eigen gevulde drinkfles.

 

Een overzicht van alle beweegactiviteiten van verenigingen uit de gemeente Aalten vindt u door op onderstaande button te drukken.

 


CORONA UPDATE:

Afbeeldingsresultaat voor coronavirus

Net als veel andere (zorg)organisaties zijn wij in verschillende publieke sectoren actief.

Zoals jullie weten heeft de Nationale Veiligheidsraad alle maatregelen versoepeld. Aangezien de vakantieperiode inzicht is hebben wij besloten om 1 september gezamenlijk weer op te starten met een nieuw sportseizoen.

Wel bieden wij  momenteel op aanvraag beweegactiviteiten aan die buiten georganiseerd kunnen worden. Dit vergt maatwerk en bij belangstelling neem gerust contact met ons op.

Uiteraard volgen wij net als jullie de richtlijnen van het RIVM op de voet, en zal er “mee bewogen” worden met landelijke besluiten.

 


Brichbouwers Boudewijn Inja en Eddy Scholten zijn de nieuwe trainers van de Graafschap


Wij zijn er weer klaar voor: " nieuw seizoen sportondersteuning."

11/05/2019

foto: project racerunning 11 mei i.s.m. Achterhoek in Beweging en A.V. Archeus Winterswijk
foto: project racerunning 11 mei i.s.m. Achterhoek in Beweging en A.V. Archeus Winterswijk

Project "Vitaal op de werkvloer" i.s.m. w.a. Laborijn

11/06/2019

Voor de zomervakantie zijn wij van start gegaan met het project " Vitaal op de werkvloer". I.s.m. Laborijn laten wij deelnemers ervaren welke effecten bewegen en/of sporten kan hebben.


Aftermovie Achterhoekse Unieke Spelen 2019:

03/06/201930-5-2018

TV Gelderland op Sportpark Zuid 2.0

Gisteren, 29-5-2018, zijn er opnames gemaakt door TV Gelderland voor de Special Olympics 2018! Loes en Bart, deelnemers aan het Bocce-toernooi, hebben de hagelnieuwe bocce banen in gebruik genomen onder toeziend oog van Boudewijn Inja en Angelique Kruger.

 

Klik hier voor het nieuwsbericht!18-4-2018

Sportinstuiven een groot succes

De afgelopen weken zijn er een aantal sportinstuiven gehouden. De aftrap was op 19 maart in de Gemeente Montferland. Een succesvolle bowlavond voor de aangepast sporter. 31 maart was de sportinstuif in de gemeente Oost-Gelre. De handbal en volleybal activiteiten zorgden voor een grote opkomst.

In het weekend van 7 en 8 april waren in Hengelo en Doetinchem een sportinstuiven. Met de uiteenlopende sporten van boksen tot aan badminton, was dit ook een waar succes.

Hiernaast van je een korte sfeerimpressie van de sportinstuiven!16-4-2018

BrichbouW sportondersteuning geeft dinsdag 17 april een presentatie bij Kans Plus voor de aangepaste sporter

20 april sportinstuif Winterswijk

Aanstaande vrijdag is in Winterswijk op Sportpark Jaspers een sportinstuif in het kader van de Special Olympics Achterhoek.

Van 13:30 tot 15:00 zijn de volgende sporten aanwezig: Paardrijden, gymnastiek, atletiek en beachvolleybal.

 

We heten je van harte welkom op vrijdag 20 april op Sportpark Jaspers in Winterswijk!


16-4-2018

Het outdoor programma is weer begonnen!

Het mooie weer heeft Nederland weer bereikt. En dat houdt in dat het outdoor-programma weer begonnen is! 

 

Hiernaast een aantal foto's van afgelopen maandag toen we het outdoor-seizoen hebben afgetrapt.26-3-2018

31 maart sportinstuif Gemeente Oost-Gelre

Aankomende zaterdag is het tijd voor de tweede sportinstuif voor de Special Olympics 2018. Van 11:00 - 12:00 wordt er aandacht besteed aan Handbal en Volleybal bij de Hamalandhal in Lichtenvoorde!

We zien jullie daar graag terug! Tot zaterdag.21-3-2018

Sportinstuif Gemeente Montferland een groot succes

Maandagavond 19 maart was de aftrap van de 8 sportinstuiven in het kader van de Special Olympics 2018 in de achterhoek! In samenwerking met Bowling- en Partycentrum 's Heerenberg was het een geslaagde avond met een fantastische opkomst.

Er zijn nog 7 sportinstuiven te bezoeken, klik hier voor informatie over de volgende sportinstuiven8-3-2018

Sportpark Zuid 2.0

Als onderdeel van Sportpark Zuid 2.0 is BrichbouW Sportondersteuning trots op het realiseren van het nieuwe sportpark.

In samenwerking met zeven verenigingen wordt Sportpark Zuid uitgebreid tot een multifunctionele accommodatie. Naast de voetbalvelden en de beachvolleybal velden wordt er een schaats- en wielerbaan, een Bocce- / Jeu de Boule-veld, een Mini-Arena voor korf- en voetbal, een multifunctionele sportkooi voor tennis, basketbal, hockey, etc. en een ATB-baan aangelegd. 8-2-2018

Bocce binnenkort in Aalten bij BrichbouW sportondersteuning

 

Bocce is een laagdrempelige en toegankelijke sport, waarin plezier, precisie en teamwork samenkomen. In samenwerking met Gehandicapten sport Nederland wordt er een toernooi georganiseerd. Binnenkort meer informatie!20-10-2017

N.A.H. spel en beweeguur op 25 november in Winterswijk.

Op zaterdag 25 november 2017 verzorgt BrichbouW sportondersteuning het XXL Bordspel voor mensen met N.A.H.

Dit zal gebeuren van 13.30-14.30 uur bij de Helmhorst, Lange Brug 5 in Winterswijk.4-12-2017

Samenwerking Achterhoek in Beweging, Graafschapcollege en Brichbouw sportondersteuning.

In het kader van SONS 2018 in de Achterhoek en het bijbehorende lagacy programma slaan o.a. Achterhoek in Beweging, het Graafschapcollege en

BrichbouW sportondersteuning de handen ineen.

Deskundigheidsbevordering betreffende aangepast sporten op bestuurlijk en verenigingsniveau en het organiseren van sportinstuiven zullen samen opgepakt gaan worden.10-10-2017

Tommie al hard in training voor de Special Olympics

Iedere maandagavond traint Tommie onder professionele begeleiding van BrichbouW Sportondersteuning voor zijn doel in 2018: "de Special Olympics in de Achterhoek"

Hij doet dit met een persoonlijk trainingsplan tijdens het outdoorprogramma van BrichbouW sportondersteuning op Sportpark Zuid in Aalten.1-6-2017

Beleven en bewegen met Nina en Natascha

Ze is 10 jaar en waarschijnlijk de jongste vrijwilligster bij BrichbouW sportondersteuning i.s.m. Estinea...

11-2-2017

BrichbouW sportondersteuning is vooruitstreven bij Sportpark Zuid 2.0!

BrichbouW sportondersteuning wordt sportaanbieder op Sportpark Zuid 2.0 in Aalten. Sportpark Zuid 2.0 is een initiatief van de Gemeente Aalten en zal gevormd worden door meerdere sportaanbieders op het terrein van AD '69...