motorisch activiteiten trainingsprogramma (matp)


door beleving in beweging

Door Beleving in Beweging is speciaal belevingsgericht activiteitenprogramma opgezet voor mensen met een ernstig meervoudige beperking. Door middel van een motorisch activiteiten training programma (M.A.T.P.) beweegt iedere sporter op de voor hem/haar mogelijke manieren.  Het MATP programma bestaat uit de onderverdeling van de volgende zeven basisactiviteiten: Mobiliteit, Behendigheid, Raken, Schoppen, Handbewogen rolstoel, Elektrische rolstoel en Zwemmen*(drijven). Er wordt gewerkt aan het stimuleren van lichamelijk welzijn, alertheid, contact en communicatie.

 

Om vanuit Beleving in Beweging te komen maken wij gebruik van verschillende activiteiten, speciaal afgestemd op de sporter. Denk hierbij aan een waterbed, handmassage en voetenbad voor de ontspanning; geurdoekjes en balletjes met verschillende structuren voor de zintuiglijke prikkel en de balanceerbal en evenwichtsplank voor de grovere motoriek. Verder hebben we ook een hometrainer, moto-med en loopband tot onze beschikking.

We werken vaak met thema’s zoals de seizoenen of een feestthema zoals sinterklaas en kerst.

 

Zoals je kan lezen hebben we voldoende ingrediënten voor een zeer gevarieerd en laagdrempelig beweegactiviteitenprogramma en maken we er elke week weer een gezellige boel van. Wat is er nou leuker dan door plezier en beleving in beweging te komen?

 

Wil je graag bewegen en beleven en ook nog eens een gezellige avond hebben, kom dan gerust eens kijken bij Door Beleving in Beweging! Proberen is bij ons altijd vrijblijvend. 

 

*Zwemactiviteiten bieden wij momenteel niet aan, maar dan andere basisactiviteiten komen terug in ons "door beleving in beweging" programma.