Talentcoaches


Sinds 1 juni 2020 is de gemeente Aalten de samenwerking met BrichbouW Sportondersteuning aangegaan. BrichbouW voert als talentcoach samen met de talentverbinders Richard Jongetjes en Elena Kock projecten uit. Deze projecten zijn gericht op het stimuleren van sport, bewegen, cultuur, gezondheid en vitaliteit. Hieronder zie je enkele voorbeelden van projecten die wij in de rol als talentcoach mogen uitvoeren.


Sportcarroussel:

Wekelijks wordt er een sportcarroussel aangeboden voor de jeugd van 4 tot en met 17 jaar oud. Tijdens deze sportcarroussels kunnen zij kennismaken met allerlei verschillende sporten. Denk aan mountainbiken, bootcamps, voetballen, tennis, volleybal, skeeleren, hockey, korfbal en ga zo maar door!  Het is een mogelijkheid tot verbinden met sport als middel. Verbinden met leeftijdsgenoten, dorpsgenoten, verschillende sporten, verschillende sportverenigingen. En het allermooiste, het is gratis. Door een prachtige samenwerking met de gemeente Aalten, Achterhoek in Beweging, Graafschap College, Kanjers voor Kanjers, Stichting Sportpark Zuid, alle sportverenigingen van Sportpark Zuid wordt dit mogelijk gemaakt. Blijkt er vanuit de kinderen veel vraag te zijn naar een desbetreffende sport dan wordt er vanuit de vereniging iemand uitgenodigd om een clinic te verzorgen in samenwerking met de talentcoaches.Nieuw Hessen:

In de periode van oktober tot december 2020 heeft op BSO+ NieuwHessen een sportcarrousel plaatsgevonden onder leiding van Brichbouw Sportondersteuning. Een tien weken durend pilotprogramma waarbij kinderen met diverse sporten kennis hebben kunnen maken. Elke twee weken staan er twee sporten centraal, gebaseerd op het voorafgaande behoefteonderzoek.

Na de activiteit kunnen de kinderen een smiley plakken achter de beoefende sport, op deze manier werd in kaart gebracht welke sport de kinderen leuk of juist wat minder leuk hebben ervaren. Sporten die beoefend zijn: voetbal, judo, basketbal, dans, bootcamp, hockey, turnen en volleybal.

 

Waarom deze pilot?

Het is voor kinderen soms lastig om aan te haken bij een sportvereniging of sportaanbieder. De insteek is om op de manier een stukje maatwerk te bieden en de afstand te verkleinen naar een passende sport. Uit het pilot is gebleken dat er een verdeling is tussen de kinderen die graag willen aansluiten bij een specifieke sportvereniging maar dat er ook een grote behoefte is vanuit kinderen om een structureel sportcarrousel waarin zij wekelijks wisselende sporten kunnen beoefenen. De samenwerkende partijen: Kinderopvang Bambi, Zozijn en Brichbouw Sportondersteuning willen graag in het voorjaar van 2021 een vervolg aan dit project geven.